Nieuw dagverzorgingscentrum voor jonge mensen met dementie

June 08, 2017 - by Marina Secretariaat

De confrontatie met (jong) dementie is een ingrijpende gebeurtenis. Het leven van de patiënt en zijn of haar directe omgeving verandert. Het is klinisch bewezen dat bezig blijven (zoals geheugen stimuleren, bewegen) in positieve zin bijdraagt aan de vertraging van het dementieproces. Sociaal contact is voor mensen met dementie ontzettend waardevol. Kunnen praten en activiteiten doen samen met lotgenoten werkt stimulerend.

Familiezorg Oost-Vlaanderen opent op 1 juli 2017 een dagverzorgingscentrum voor jonge mensen met dementie. DVC Ter Welle wil jonge mensen met dementie op een zorgzame en begrijpende manier benaderen. Respect voor de zelfstandigheid staat voorop, de focus ligt op de mogelijkheden en er wordt ingespeeld op de persoonlijke wensen en interesses.

De patiënt kiest zelf hoelang hij of zij aanwezig is (volledige dag, halve dag of enkele uren) en aan welke activiteiten hij of zij wil deelnemen. Niets moet, alles mag. Onder begeleiding van deskundige verzorgenden worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals activiteiten die de patiënt fit houden (bv. wandelen …), ontspannende activiteiten (zoals muziek beluisteren, gezelschapsspel spelen, kaarten …), een groepsuitstap, en ook individuele begeleiding (bv. hobby’s, gespreksmomenten …).

Praktische:

  • Open vanaf 1 juli 2017;
  • Openingsuren: van maandag tot vrijdag van 8 u tot 18 u;
  • Adres: Kasteelstraat 43, 9470 Denderleeuw
  • Er worden maaltijden voorzien.

Meer info bij Laure Vervaet, DVC verantwoordelijke:

  • T 09 225 78 83
  • GSM 0494 53 28 05
  • dvcterwelle@familiezorg.be

Facebook pagina

17883532_200254403803618_1181239099146789621_n

 

 

 

Share this article

Marina Secretariaat

×

Contacteer ons en wij beantwoorden uw mail zo spoedig mogelijk.