Vehamed zoekt een Beweegcoach

October 04, 2018 - by Anja Secretariaat

Als beweegcoach (BOV-coach) is het jouw taak om mensen te motiveren om dagelijks meer te gaan bewegen. Je begeleidt mensen die doorverwezen zijn door hun huisarts. Je gaat niet
samen met de deelnemer bewegen, maar je stelt samen een persoonlijk beweegplan op, rekening houdend met de input van de huisarts, de situatie, mogelijkheden en verwachtingen
van de deelnemer.

Het BOV-project wil de ‘zittende’ Vlaming aan het bewegen krijgen. Want meer bewegen en minder lang stilzitten is een manier om het risico op gezondheidsproblemen te verkleinen. De huisarts verwijst patiënten met een verhoogd gezondheidsrisico door naar de ‘BOV-coach’. In overleg met de BOV-coach krijgt de patiënt een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt.

Het project ‘Bewegen op Verwijzing’ wordt vanaf begin 2019 uitgerold in Dendermonde, Berlare, Buggenhout en Lebbeke. Wij zijn dus op zoek naar beweegcoaches die op zelfstandige basis aan de slag kunnen en die zich vlot kunnen verplaatsen in de regio.

Klik hier om de vacature te bekijken 

Alle informatie over de rol van een BOV-coach kan je vinden op www.bewegenopverwijzing.be. Heeft u nog specifieke vragen, neem dan zeker contact op met Wim Thierens op 0478 58 48 26.

Share this article

Anja Secretariaat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

×

Contacteer ons en wij beantwoorden uw mail zo spoedig mogelijk.