Type 2 diabetes patiënten gezocht

October 04, 2019 - by Marina Secretariaat

In kader van een doctoraatsstudie op het Labo van Ionenkanaalonderzoek (VIB) en Endocrinologie KUL/UZ Leuven zijn we op zoek naar patiënten met type 2 diabetes die enkel met dieet of metformine behandeld worden. Het is nagenoeg onmogelijk deze patiënten in dit stadium van hun ziekte te vinden binnen UZ Leuven voor deze academische, interventionele studie.

INHOUD STUDIE

We onderzoeken de invloed van een stevia-extract, rebaudioside A, op insulinevrijzetting en glucosehomeostase. Patiënten worden 5 keer uitgenodigd te UZ Leuven Gasthuisberg voor:

  • 1 screeningsvisite
  • 2 maal 2 opeenvolgende visites. Op visites 1 en 3 is er toediening van rebaudioside A of placebo. Op visites 2 en 4 wordt een glucosetolerantietest uitgevoerd om het effect van rebaudioside A vs. placebo op de glucosehomeostase na te gaan.

REKRUTERING?

Wij zoeken huisartsen die ons graag willen helpen dit doctoraatsproject te realiseren door ons te helpen met de rekrutering van deelnemers. Meer informatie over de studie is te vinden op de website van de Diabetes Liga.
Voor vragen kan u altijd terecht bij Caroline Simoens (caroline.simoens@kuleuven.vib.be of  016/345268).

Share this article

Marina Secretariaat

×

Contacteer ons en wij beantwoorden uw mail zo spoedig mogelijk.