ICT ondersteuning bieden in de eerste lijn.

January 20, 2020 - by Marina Secretariaat

NIEUW – e-learning Elektronisch voorschrijven
Sinds 1 januari 2020 is het elektronisch voorschrijven verplicht. Wil jij nog meer te weten komen over wat elektronisch voorschrijven via Recip-e precies inhoudt, wie Recip-e kan gebruiken en wil je graag een duidelijk overzicht van wat er nu nieuw is aan de regelgeving en wat de impact is voor de praktijk? In onze gloednieuwe e-learning gaan we dieper in op deze vragen. Bovendien komt ook de regelgeving omtrent het elektronisch voorschrift met behulp van oefeningen uitgebreid aan bod. Wil jij graag al deze informatie rond elektronisch voorschrijven op een duidelijke en eenvoudige manier verzamelen? Neem dan een half uurtje de tijd om deze e-learning door te nemen, wanneer het voor jou past. Accreditatie is voorzien als je deze e-learning volgt via een erkend leerplatform:huisartsen: Mediacampus Domus Medica (klik hier)apothekers: Meduca voor Kava-leden (klik hier) of voor IPSA-leden (klik hier)Het is van belang om de juiste link te volgen, wil je genieten van accreditering! Attest van deelname voor elke zorgverstrekker voorzien aan het einde van e-learning. Klik hier om de e-learning te volgen (zonder accreditering).

Webinar Elektronisch voorschrijven
Wil je op een snelle en eenvoudige manier, alles over elektronisch voorschrijven te weten komen, maar is het volgen van een e-learning niet helemaal jouw ding? Je wilt toch liever dat een lesgever nog een woordje uitlegt geeft? Dan is het volgen van een webinar dé geschikte oplossing.
 Je weet niet precies wat een webinar inhoudt? Klik hier voor een kort filmpje.
Je bent overtuigd? Klik dan hier om de exacte data & tijdstippen te raadplegen wanneer een webinar rond het Elektronisch voorschrift doorgaat. Inschrijven is verplicht, deelname is gratis.

Kan mijn patiënt echt zijn volledig medisch dossier bekijken?
Patiënten kunnen via www.myhealthviewer.be en het www.mijngezondheid.belgie.be portaal zo goed als alle medische en farmaceutische gegevens bekijken die digitaal gedeeld worden in de eerstelijn en in ziekenhuizen. 
Alle eerstelijnszorgverstrekkers hebben baat om goed op de hoogte te zijn hiervan. Je kan jouw patiënt eventueel begeleiden / antwoorden bij vragen en je weet ook welke gegevens al dan niet zichtbaar zijn. 
Tijdens deze online opleiding leer je hoe de patiënten viewers werken, welke gegevens je kan zien en hoe je – indien de patiënt dat goed vindt – daar ook samen naar kan kijken. 
Klik hier om de data & tijdstippen terug te vinden en om zich te registreren voor deze (gratis) online opleiding.Wil je snel weten wat een webinar precies inhoudt en wat de vereisten zijn om deel te nemen? Klik dan hier voor een kort filmpje.

Nood aan multidisciplinaire ondersteuning
Eénlijn.be wil nog meer inzetten op een goede en efficiënte interdisciplinaire samenwerking (inclusief gegevensdeling) tussen de eerstelijnsactoren binnen de eerstelijnszones.We willen het gebruik van eGezondheidsdiensten bij de eerstelijnszorgactoren nog meer ingang doen vinden, dit met het oog op doelgerichte zorg. 
Interesse in dergelijke ondersteuning in jouw regio? Contacteer ons op 050 70 28 00 of via info@eenlijn.be en we bespreken de mogelijkheden.
 

Share this article

Marina Secretariaat

×

Contacteer ons en wij beantwoorden uw mail zo spoedig mogelijk.