Tijdelijk geen verwijsbrief voor beweging op verwijzing

December 02, 2020 - by Marina Secretariaat

Tijdelijk geen verwijsbrief voor Bewegen Op Verwijzing

Om u als huisarts te ontlasten en toch uw patiënten te ondersteunen en te motiveren om meer te bewegen tijdens deze drukke tijden heeft Domus Medica samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven beslist dat er tijdelijk geen verwijsbrief nodig is van u als arts voor dit traject. De Bewegen Op Verwijzing-coach zal hiervoor de volgende werkwijze toepassen  

.

Tijdelijk geen verwijsbrief voor Bewegen Op Verwijzing

Om u als huisarts te ontlasten en toch uw patiënten te ondersteunen en te motiveren om meer te bewegen tijdens deze corona-uitbraak heeft Domus Medica samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven beslist dat er tijdelijk geen verwijsbrief nodig is van u als arts voor dit traject. De Bewegen Op Verwijzing-coach zal hiervoor de volgende werkwijze toepassen:

  1. De coach belt vóór het intakegesprek met u.
    1. Indien er contra-indicaties zijn of verdere onderzoeken nodig blijken, dan dient deze patiënt eerst naar u te gaan.
    2. Indien er geen contra-indicaties zijn of verdere onderzoeken nodig blijken dan kan de patiënt Bewegen Op Verwijzing opstarten.
  2. Wanneer de coronacrisis gestabiliseerd is, neemt de patiënt contact op met u voor de verwijsbrief. De Bewegen Op Verwijzing-coach moet de ondertekende verwijsbrief bewaren.
  3. Tijdens de huidige maatregelen gaat de coaching corona-proof door. Er wordt veel gebruik gemaakt van coaching via telefoon of beeldbellen.

De Bewegen Op Verwijzing-coach blijft u en uw patiënten professioneel bijstaan zodat uw patiënten de best mogelijke zorg kunnen krijgen zonder u administratief te belasten. U blijft zoals gewoonlijk via verslaggeving op de hoogte van het traject dat uw patiënt zal afleggen. Natuurlijk kan u nog steeds een verwijsbrief maken tijdens het consult. Jouw impact op de attitude en motivatie van patiënten is van groot belang. 

Share this article

Marina Secretariaat

×

Contacteer ons en wij beantwoorden uw mail zo spoedig mogelijk.