Migraine voorkomen of verlichten


Event Details

  • Date:

Migraine
Voorkomen of verlichten

Met gezonde voeding, ontspanning en aangepaste spieroefeningen kan men migraine voorkomen en/of verlichten. Migraine is een kloppende tot hevige hoofdpijn, meestal aan één kant van het hoofd, die verergert door fysieke inspanningen, licht, geluid of geur en die gepaard gaat met misselijkheid en braken. Migraine is een alarmsignaal waarbij het lichaam zegt: stop, het kan zo niet verder gaan. Migraine kan op iedere leeftijd uitbreken, maar meestal tussen 10 en 40 jaar. Migraine op latere leeftijd is opvallend minder hevig en kan volledig verdwijnen. Migraine komt driemaal meer voor bij vrouwen dan bij mannen.

Er is hoop
Hoewel de oorzaak van migraine nog steeds onbekend is, krijgt men beter inzicht in de uitlokkende factoren. Dat is hoopgevend omdat het nu gemakkelijker wordt om migraine te voorkomen. Er zijn uitlokkende factoren die met grote zekerheid tot een aanval leiden. Oestrogenen, het belangrijkste vrouwelijk hormoon, lokt gemakkelijk een aanval uit, waardoor driemaal meer vrouwen dan mannen hieraan lijden. Het is logisch dat migraine vaak voor het eerst optreedt tijdens de puberteit. Verder vermoedt men dat er mogelijke afwijkende genen aanwezig zijn waardoor deze aandoening in bepaalde families veel voorkomt. Sommige vrouwen hebben gemakkelijk een migraineaanval voor, tijdens en net na de menstruatie. De aanvallen worden meestal heviger als de menopauze nadert. Het gebruik van de anticonceptiepil kan eveneens een uitlokkende factor zijn.

INFODAGEN 2019

Een infodag is meer dan een kennismaking, het is een belevingsmoment om de sfeer van de Europese Academie te proeven en jezelf te overtuigen van de vele mogelijkheden.

Campus Antwerpen
Athenum Deurne, Frank Craeybeckxlaan 22.
Zaterdag 31 augustus ‘19.
Van 13.00 tot 15.00 uur. Om 13.30 uur voorstelling van de opleidingen.

Campus Gent
Odisee, Gebroeders De Smetstraat 1 (Ingang D).
Donderdag 5 september ‘19.
Van 19.00 tot 21.00 uur. Om 19.30 uur voorstelling van de opleidingen.

×

Contacteer ons en wij beantwoorden uw mail zo spoedig mogelijk.